Tips om wanbetaling te voorkomen

0

Wanbetalers zijn ontzettend vervelend. Jij hebt hard gewerkt voor je geld, en dan weigert de debiteur om het bedrag over te maken. Als je last hebt van wanbetalers, voel je je misschien machteloos. Toch zijn er een aantal dingen die je in de toekomst kan doen om wanbetalingen te voorkomen. In deze blog geven we je een aantal handige tips!

Nieuwe klanten

Nieuwe klanten zijn altijd goed voor de groei van je bedrijf. Het is dan ook helemaal niet gek dat je elke nieuwe klant met open armen verwelkomt. Maar misschien is het in de toekomst wel slim om de kredietwaardigheid van een nieuwe klant te controleren. Zo weet je zeker of iemand wel in staat is om de rekeningen te betalen. Verder is het slim om een nieuwe klant nooit meteen een grote order te laten plaatsen, maar bijvoorbeeld te kiezen voor een termijnbetaling. Zo kun je op tijd ingrijpen als de klant de eerste termijnen al niet betaalt.

Duidelijke offerte

Verder is het verstandig om een hele duidelijke offerte op te stellen. Vermeld hier wat je aanbiedt, voor welk bedrag en wanneer dit bedrag moet worden voldaan. Zo weet je zeker dat hier achteraf geen onduidelijkheden over bestaan. Ook verwijs je in de offerte naar de algemene voorwaarden, waar je nog verdere afspraken vastlegt over de betaling. Het is helemaal goed om deze voorwaarden op te stellen met de hulp van een professional. Zo weet je zeker dat je bindende voorwaarden hebt. Zorg ervoor dat de klant de algemene voorwaarden en de offerte doorleest en hier akkoord mee gaat door middel van een handtekening of een e-mail. Het is in ieder geval belangrijk dat dit schriftelijk gebeurt, zodat je altijd ergens op kunt terugvallen.

Online betalen

Een andere manier om het aantal wanbetalers te verkleinen, is het aanbieden van online betalingen. Online betalen is nou eenmaal een stuk makkelijker, omdat veel gegevens al zijn ingevuld. Veel debiteuren zitten niet meer te wachten op betalingen die ze handmatig moeten invoeren, maar willen liever met een druk op de knop bevestigen en betalen.

Incassobureau inschakelen

Blijf je, ondanks verschillende pogingen, last houden van wanbetalers? Dan kan het een goede keuze zijn om een incassobureau in te schakelen. RechtNet is een incassobureau in Den Bosch wat erin gespecialiseerd is om incasso’s te innen. Je kunt de gehele incassoprocedure uitbesteden aan RechtNet Advocaten, en dat scheelt je veel tijd en geld! Daarnaast kun je volgen hoe het proces verloopt. Ook voor een loonvorderingsbrief, huurrecht en ondernemingsrecht kun je hier terecht.

Related Posts

© Alle Rechten Voorbehouden
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.