Fiscaal advies: 5 slimme tips voor je belastingaangifte

0

Zie jij elk jaar weer op tegen het invullen van de belastingaangifte? Dan ben je niet de enige! Toch is het slimmer om je er gewoon overheen te zetten, je administratie te verzamelen en eraan te beginnen. De meerderheid van de Nederlanders vindt het invullen van de belastingaangifte achteraf namelijk juist meevallen. En dat is natuurlijk goed om te horen. Misschien geeft het jou wat meer motivatie om de volgende keer te beginnen aan de belastingaangifte. In deze blog geven we je een aantal handige tips voor het invullen van je belastingaangifte. Zo wordt het zeker geen probleem meer!

Begin op tijd

De belastingaangifte moet jaarlijks voor 1 mei zijn ingevuld. Als je te laat bent met de belastingaangifte, loop je het risico op een boete. En dat wil natuurlijk niemand. Daarom is het slim om op tijd te beginnen met de belastingaangifte, zodat je geen last hebt van stress en de belastingaangifte rustig en nauwkeurig kunt invullen. Daarnaast heeft het nog een voordeel als je de belastingaangifte op tijd opstuurt, namelijk voor 1 april. Als je dit doet, dan ontvang je namelijk voor 1 juli al bericht van Belastingdienst. En krijg je geld terug? Dan heb je dit meestal al snel op je rekening. Dat is toch weer een fijne meevaller zo vlak voor de vakantie!

Controleer de ingevulde gegevens

De Belastingdienst vult tegenwoordig al een groot deel van de gegevens voor je in. Dat is natuurlijk hartstikke handig, maar het wil niet zeggen dat je er niks meer aan moet doen. Het blijft namelijk jouw verantwoordelijkheid dat alle gegevens kloppen. En niemand wil teveel belasting betalen! Ga er daarom eens goed voor zitten en controleer alle ingevulde gegevens.

Vraag hulp aan een fiscaal adviseur

Kom je er maar niet aan uit? En maak je je zorgen dat je zelf een heleboel fouten maakt in je belastingaangifte? Dan kan het ook een goed idee zijn om een fiscaal adviseur in te schakelen. Een goede fiscaal adviseur kan je complete belastingaangifte verzorgen, zodat jij je hier niet druk om hoeft te maken. Daarnaast kan een fiscaal adviseur je adviseren over bepaalde financiële regelingen, waardoor je ook nog eens een financieel voordeel kunt behalen. Als je op zoek bent naar een fiscaal adviseur, kun je terecht bij Doomen & Quist.

Slim omgaan met regelingen

Er zijn een aantal regelingen waarmee je flink wat geld kunt besparen. Verdiep je daarom eens in deze regelingen en wie weet kun je wel een financieel voordeel behalen. Als je een fiscaal partner hebt, mag je bijvoorbeeld aftrekposten verdelen. Ook als je je hypotheek hebt overgesloten of dubbele woonlasten hebt mag je kosten aftrekken van de belasting. Het is dus zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen.

Related Posts

© Alle Rechten Voorbehouden
Proudly powered by WordPress | Theme: Shree Clean by Canyon Themes.